Online expositie: Foto’s

26 maart 2022

Naast onze fysieke exposities brengen wij jullie graag zo nu en dan een online tentoonstelling. In deze expositie tonen wij diverse foto’s gemaakt door toonaangevende kunstenaars uit onze kunstcollectie.

Al de getoonde kunstwerken zijn te koop en beschikbaar voor (digitale) proefplaatsing. Heeft u vragen? U kunt ons bereiken via de website of via videobellen: 06 – 47 87 41 76. Veel kijk- en leesplezier.

Daniel Castonguay is een straatfotograaf gevestigd in Montreal, Canada. Castonguay begon met fotografie in 1979 als een buitenschoolse activiteit. Hij woonde in een grote stad en was van nature gedreven tot straatfotografie en het alledaagse leven in zijn eenvoudigste vorm weer te geven. Het overbrengen van een emotie is de essentie van zijn fotografisch werk, de kijker in een verhaal brengen. Meer specifiek, om de kijker te laten reizen in een wereld van mijmering, waarbij alle ruimte aan de verbeelding wordt overgelaten.

Anton Rijsdijk (Jakarta, 1953) werkt als hydrogeoloog in ontwikkelingslanden en is ook maritiem fotograaf, met als
favoriete onderwerp: scheepswrakken. Zijn grootste inspiratie als fotograaf is de sfeer van eenzaamheid, verlatenheid en onheil. Rijsdijk vind het een prettige bijkomstigheid dat scheepswrakken op de meest onmogelijke plekken liggen. Dat maakt de reis naar een wrak bijna net zo interessant als het wrak zelf.

Jack Burger: “Fotografie stelt me in staat om beelden te creëren en componeren zoals ik ze in mijn gedachten heb. Mijn inspiratie haal ik uit het echte leven en mijn verbeelding. Mijn werk is sereen en expressief. De kracht en de magie van het licht inspireert me elk moment van de dag. Mijn passie is om een verhaal te vertellen aan de hand van het gebruik van conceptuele portret fotografie. Met mijn beelden wil ik graag de verbeelding van de kijker lokken. Mijn beelden vertellen ook vaak verhalen. De inhoud daarvan wordt overgelaten aan de verbeelding van de kijker.”

James Kerwin is een beeldende kunst fotograaf uit Norwich, Engeland. Bij toeval zit Kerwil op het internet afbeeldingen van voormalige psychiatrische instellingen in onder meer Engeland. Hij raakt geïnspireerd door de schoonheid van het verval en de serene rust die uitgaat van deze verlaten plekken. Voor zijn foto’s van vervallen gebouwen en interieurs reist hij naar vele landen. Ter plekke zoekt hij de mooiste compositie en de meest bijzondere lichtinval, en voegt er zo zijn persoonlijke visie aan toe.

Jaya Suberg (1956 Hagen, Duitsland) kwam in 1980 in Berlijn en voelde zich meteen thuis. Suberg voelde zich aangemoedigd zodra ze alleen al de straat op stapte, het was voor haar een heel ander universum. “Alles heeft weerklank, de zieke en verwaarloosden spraken mijn taal – alleen Berlijn rook zo, zag er zo uit en voelde zo aan.” Suberg bracht alles in beeld met haar camera. De uitgebreide, surrealistische collages weerspiegelen haar gevoelens; onbezonnen, intens en fantasierijk. Eerst verwerkte ze de foto’s in een collage dagboek, maar uiteindelijk wilde Suberg iets groters maken. Aantrekkelijke mensen, voornamelijk vrouwen, en de wonderbaarlijke ontmoetingen in het spel met de camera werden uitingen van Subergs mixed media-werken.

André Joosse bezoekt verlaten gebouwen door heel Europa. Hij maakt indrukwekkende Urbex foto’s van oude, vergeten plaatsen die verwaarloosd en vervallen zijn. ‘Urban exploring’, afgekort urbex of UE, is het bezoeken en fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.

Thomas Vanoost (1982) is een Belgische kunstenaar. In 2002 is hij afgestudeerd in fotografie, terwijl hij ook filosofie en sociologie studeerde. Vanaf 2016 heeft Vanoost besloten zich volledig te wijden aan de fotografie nadat hij zich pijnlijk bewust werd van de chaotische wereld waar we in leven. Zijn kunst wordt sterk beïnvloed door zijn achtergrond in de filosofie.

Tineke Stoffels (Den Helder, 1957) heeft zolang ze zich kan herinneren al de drang gehad om te creëren. Toen haar vader haar zijn oude camera gaf ontdekte Tineke fotografie als perfecte medium. “Omdat ik vooral in beelden denk, helpt de camera mij om mijn gedachten en ideeën te visualiseren. Om het resultaat te krijgen waar ik naar streef, wil ik de technieken die ik nodig heb begrijpen en beheersen. Ik blijf proberen tot het mij lukt en tevreden ben.”

Jurjen Rozeboom is als fotograaf autodidact. In zijn baan heeft hij zijn fotografie jaren lang kunnen finetunen. Rozeboom houdt van de natuur en deze vast te leggen. Zo heeft hij al 28 landen bezocht, heeft hij 175 natuur shoots gedaan, meer dan 1000 portret shoots, en meer dan 185.000 foto’s gemaakt. En sinds kort hebben wij een paar van Jurjen zijn foto’s bij ons in de collectie. Deze foto’s (op A4 formaat) zijn ingelijst in een mat zwarte aluminium lijst.

Wil je een andere lijst dan de voorbeelden? (Video)bel of mail ons, dan kunnen we samen een andere lijst uitzoeken. 

Telefoon: 0515- 42 27 72 / 06- 47 87 41 76
Mail: info@baxkunst.nl

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.