Over Bax Kunst

Familiebedrijf met passie voor kunst. Twee etages vol werk van 400 (inter)nationale kunstenaars.

Familiebedrijf Bax Kunst

Bax Kunst bestaat al ruim 25 jaar. In 1992 werd de galerie opgericht door Peter Bax en sinds enkele jaren staat deze onder leiding van Redmer Bax. In de jaren is een mooie kunstcollectie verzameld waar we trots op zijn en die we graag delen via onze galerie, kunstuitleen en verkoop. We blijven uiteraard stad en land afspeuren voor mooie hedendaagse kunstwerken van bekende en opkomende kunstenaars. Zo houden we ons aanbod fris en hebben we vaak wat nieuws te bieden.


BAX-Kunstcollectie

Kunstcollectie

Kies uit kunstwerken van ruim 400 nationale- en internationale kunstenaars

Kunstuitleen

Betaal per €10,- per maand en krijg toegang tot onze collectie

Lijstenmakerij

Laat een ambachtelijke lijst op maat maken voor jouw kunstwerk

Onze galerie biedt op twee etages een grote collectie hedendaagse kunst. We organiseren jaarlijks acht dubbelexposities met twee- en driedimensionaal werk van voornamelijk binnen- maar ook buitenlandse kunstenaars. Zowel jonge als gevestigde kunstenaars komen aan bod, solo of in een groepsexpositie. Kwaliteit en originaliteit vormen hierbij het criterium.

Bekijk alle exposities

Redmer Bax

Over Redmer Bax

Als zoon van een galeriehouder leerde Redmer al op jonge leeftijd de fijne kneepjes van het vak kennen. Na zijn studie geschiedenis trad hij toe tot de galerie. Redmer heeft een voorliefde voor hedendaagse kunst en struint stad en land af op zoek naar de beste kunstenaars en kunstwerken. Hij helpt mensen graag in hun zoektocht naar een kunstwerk dat goed bij hen past. Daarnaast adviseert hij ook graag over de opbouw van privé- of bedrijfscollecties. Vanuit zijn achtergrond als docent en zijn betrokkenheid bij de lokale politiek is Redmer nauw betrokken bij lokale cultuurprojecten. In samenwerking met kunstenaars, bedrijven en lokale partijen maakt hij er werk van om kunst en cultuur nog breder en beter onder de aandacht te brengen. 

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.