Expositie ’t is Wad – Kijk binnen

13 februari 2021

Van 16 januari tot en met 27 februari is er een nieuwe expositie te bezoeken bij Bax Kunst in Sneek. De eerste expositie van 2021 is een groepstentoonstelling. Het Friese Wad wordt uitgelicht in verschillende verrassende stijlen en technieken. Een verzameling van aan de Galerie verbonden artiesten doen hier aan mee.

De insteek om Friese kunstenaars uit te lichten past in het gedachtegoed van Galerie Bax kunst van de laatste jaren. Steeds meer kunstliefhebbers zijn ook op de hoogte dat in Sneek een grote hoeveelheid Friese kunst van de bovenste plank te zien is.

Hier onder vind je meer informatie over de kunstenaars.

Douwe Elias heeft een zeer herkenbare eigen stijl ontwikkeld waarin sfeer en dramatiek de centrale elementen vormen. Met een robuuste, losse verftoets en warme, intense kleuren tracht hij de emotie op het doek te vangen. Elias interpreteert de werkelijkheid op een persoonlijke wijze en werkt vaak bepaalde thema’s uit in series.
(Klik hier voor meer)

Hendrik Elings is als schilder een product van de in het noorden van het land nog zo diep gewordelde traditionele, ambachtelijke en figuratieve schilderkunst. Met de nodige “Friese nuchterheid” neemt hij zijn omgeving op een geheel eigen wijze waar. 
(klik hier voor meer)

Het werk van Irma Kamp heeft een bespiegelende en symbolische waarde en vertoont materie en geest. Kwetsbaarheid, vergankelijkheid en beweging worden vertolkt in onderwerpen die dichtbij zijn, en die raken in hun kleinheid maar ook grootsheid en kracht. Een beweging en ervaring van geschiedenis die zich in een doorlopend proces manifesteert.
(Klik hier voor meer)

Het landschap is het voornaamste thema in het werk van beeldend kunstenaar Gea Koevoets. Vaak legt ze het vast op brede panoramische doeken met forse formaten. Soms zoomt ze in op details en ontstaan er kleine schilderijtjes vol vegetatieve structuren. ‘Friese landschappen’ noemt Koevoets haar schilderijen. Maar ze schildert een Friesland zoals je dat nu nergens meer zult aantreffen.
(Klik hier voor meer)

Tjeerd Landman woont al zijn hele leven in Friesland en is nog steeds geïnspireerd door het licht en de kleuren van zijn “heitelân”. Meestal maakt Tjeerd gebruik van bestaande beelden, die hij transformeert tot zijn eigen werkelijkheid. Het spel van kleur, toon en vorm blijft Tjeerd boeien.
(Klik hier voor meer)

De in 1921 in Zwolle geboren Jentsje Popma is een bezield landschapsschilder. Popma vind dat de juiste kleur en sfeer alleen ter plekke waar te nemen valt. Daarom hecht Popma er waarde aan de traditie levend te houden, en zijn werk ‘in het veld’ te maken.
(Klik hier voor meer)

“Het schilderij is een ruimte die gevuld raakt met licht en kleur. Het wordt een verstilde dans van vormen en stemmingen” aldus Klaas Werumeus Buning. Vanuit het kerkje in zijn woonplaats Pietersbierum werkt hij dagelijks aan zijn schilderijen waarmee hij de tijd “vangt” in een doek. Werumeus Buning is een kunstenaar met een groot hart, mooie verhalen en een bijzondere visie op zijn werk en leven.
(Klik hier voor meer)

In een heldere, fris-Friese stijl legt Hiske Wiersma de uiterlijke kenmerken op het doek vast. De kwaliteit van de schilderijen van Wiersma wordt in sterke mate bepaald door haar affiniteit met het onderwerp. ‘Ik moet al meteen bij de eerste opzet contact met het schilderij krijgen. (Klik hier voor meer)

Gerrit Wijngaarden schildert graag ‘de stilte’. In de landschappen van de Wijngaarden zien we een hyperrealistische stijl. Toch is er duidelijk sprake van een schilderij. De contrasterende kleuren , de sferische luchten en de subtiele stilistische aanpassingen zorgen voor een verstilde magische sfeer. (Klik hier voor meer)

Sietske Giliam (Bekijk hier)

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.