Tijdens de vorige lockdown hebben wij een enorme stijging waargenomen in het aantal website bezoekers. Speciaal voor onze online kunstliefhebbers brengt Bax Kunst de komende periode daarom extra online exposities. In deze expositie laten we jullie onze nieuwste giclées zien. Een giclée is een hoogwaardige kunstreproductie die het gevoel en de uitstraling van een origineel schilderij perfect weet over te brengen. Het is een mooi en betaalbaar alternatief!
Al de getoonde kunstwerken zijn te koop en beschikbaar voor (digitale) proefplaatsing. Heeft u vragen? U kunt ons bereiken via de website of via videobellen: 06 – 47 87 41 76. Veel kijk- en leesplezier.
Al vanaf haar zestiende wijdt Adriana van Zoest haar leven aan de kunst. Haar naam heeft ze verworven door haar werk op de grote kunstbeurzen en in verschillende musea te laten vertegenwoordigen. Ze beheerst de klassieke technieken en stopt deze in een moderne jas van de 21ste eeuw. Ze onderscheidt zich door minutieus te werken op doorgaans groot formaat.
Dorus Brekelmans (Waalwijk, 1972) studeerde aan de Publiciteitstekenen S.I.S.A, en de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen, België. Na zijn studie ging Brekelmans aan de slag als zelfstandig illustrator en kunstschilder. Vaak is realisme de basis van Brekelmans zijn doeken. Toch beschouwd hij zichzelf meer als een impressionist dan een realist. De materiaalkeuze is vaak afhankelijk van het onderwerp van zijn schilderijen. De verf wordt spontaan en vaak ook expressief met penselen of met het paletmes aangebracht. Brekelmans kleurenpalet is overwegend helder te noemen.
Elwin van der Kolk (1972) is bioloog en natuurschilder en is op jonge leeftijd al gefascineerd door de natuur om zich heen. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door met vogels kijken en tekenen. Elwin heeft zijn kleurpotloden ingeruild voor acrylverf en penselen. Hij mag zichzelf ondertussen één van de bekendste vogeltekenaars van Nederland noemen. Elwin maakt illustraties voor talloze publicaties van o.a. Vogelbescherming, SOVON en KNNV-uitgeverij.
Jacqueline Kasemier (Groningen) volgde haar opleiding aan de Academie Minerva in Groningen. Haar fijn geschilderde stillevens bevatten vaak symbolische verwijzingen naar bijvoorbeeld vanitasmotieven. Jacqueline verwerkt regelmatig frescoachtige partijen uit de Griekse of Romeinse oudheid in haar werk. De verwerkte fresco’s stammen veelal uit Pompeii of uit de omgeving van Florence. Er ontstaat een abstracte verwerking van het materiaal naast een realistische benadering om een karakteristieke levendigheid te verkrijgen.
Jan Kooistra (1950-2021) was van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Het was vooral de natuur om hem heen die hem mateloos boeide. Het Friese landschap, de Waddenzee, dieren en bloemen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zelf noemde hij zijn stijl ‘verdroomde werkelijkheden’ of ‘schilderachtig realisme’. Hij begon in Dokkum zijn eigen galerie waar zijn werken worden geëxposeerd.
Matthijs Röling (1943) is kunstschilder en wordt gerekend tot de grootste figuratieve kunstschilders in Nederland. Röling volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie te Den Haag en daarna aan de Rijksakademie van Amsterdam. Beide opleidingen maakte hij niet af, hij zocht zijn eigen weg.
Röling zijn stijl varieert van fijn realistisch tot impressionistisch, soms zijn beide stijlen in één werk terug te vinden. Niet zozeer het object zelf, maar de wijze waarop het geschilderd is, is voor hem van belang. De stofuitdrukking, lichtval en kleuren zijn de werkelijke reden om te schilderen.
Voor dat zijn schildercarrière begon, heeft Roman Reisinger voor diverse reclamebureaus gewerkt als o.a. ontwerper van verpakkingen, visualizer en art director. De praktijkervaring heeft Roman gebracht tot waar hij nu is. Sinds 2001 is hij autodidact kunstenaar. Van zijn vader, Hans Reisinger, heeft hij schildertechnieken geleerd. Sinds 2004 schildert hij uitsluitend stillevens. Elk stilleven is een proeve van bekwaamheid waarbij alle aandacht wordt gegeven aan licht, schaduw, vorm, evenwicht, kleur en sfeer.
Theo Onnes (1957) komt uit een schildersfamilie. Het was dus ook niet verwonderlijk dat hij koos voor een opleiding schilderen aan ABK Minerva Groningen. Onnes is vooral door zijn koeien en geiten schilderijen bekend geworden. Onnes woont en werkt in het dorp Uithuizen waar het prachtige lege Groninger landschap een voortdurende inspiratiebron voor hem is. Maar ook Schiermonnikoog geeft veel inspiratie; Onnes zijn grootouders woonden daar en hij gaat vanaf zijn geboorte al jaarlijks naar het eiland. Met zijn schilderskar achter de fiets is hij dagelijks uren op het strand, de duinen of bij het Wad. Voor inspiratie hoeft hij nooit ver te zoeken.
Ton Dubbeldam heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld; een combinatie van realisme, impressionisme, pointillisme en luminisme. Hij schildert een wereld vol vorm, kleur en licht in een aangenaam ritme. Figuratief en abstract tegelijkertijd. De versmelting van deze twee tegenpolen heeft Dubbeldam na jarenlang experimenteren en gestaag doorwerken tot zijn handelsmerk gemaakt. Het is deze specifieke stijl die de visuele wereld verbindt met zijn eigen beleving.
Wil je een andere lijst dan de voorbeelden? (Video)bel of mail ons, dan kunnen we samen een andere lijst uitzoeken.
Telefoon: 0515- 42 27 72 / 06- 47 87 41 76
Mail: info@baxkunst.nl
Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.
– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst