Online expositie: Kunst in handgeschilderde lijsten

25 mei 2022

Naast onze fysieke exposities brengen wij jullie zo nu en dan een online tentoonstelling. In deze expositie tonen wij een aantal kunstwerken die nieuw in de collectie zijn.

Al de getoonde kunstwerken zijn te koop en beschikbaar voor (digitale) proefplaatsing. Heeft u vragen? U kunt ons bereiken via de website, email: info@baxkunst.nl of telefoon: 0515-422772.

Jochem de Graaf (1954) heeft één grote passie: schilderen. Zoals iedere schilder heeft ook De Graaf een inspiratiebron, namelijk de mens. Jochem zet de mens enigszins abstract neer op zijn doeken. Hij schildert ook graag bloemen. Met name rozen, zonnebloemen en tulpen. De Graaf schildert vooral met volle, warme kleuren. Regelmatig vormt ook een landschap een aanleiding voor nieuwe ideeën. De manier van werken gecombineerd met het materiaalgebruik geven zijn schilderijen een speciale dimensie. Het reliëf geeft een dieptewerking en door middel van lichtinval en schaduwwerking wordt dit nog eens benadrukt.

Henry Brand is geboren in 1942 en woont en werkt in Noord Holland. Hij is autodidact en staat vooral bekend om zijn stadsgezichten en bloemstillevens. Het plezier dat hij in schilderen heeft en het werken naar een bevredigend eindresultaat motiveren hem steeds weer. Het is vooral een paletmes dat vorm en kleur brengt in zijn schilderijen die, ondanks het klassieke thema, door deze manier van werken een moderne, alledaagse uitstraling krijgen.

Sneker kunstenaar Jan Potma (1946) volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie Vredeman de Vries in Leeuwarden. Potma begon zijn weg in de kunst abstract, uiteindelijk maakte hij de keuze voor meer realistische kunt. Naast het zijn van vrij kunstenaar, geeft Potma les in tekenen, schilderen en airbrush.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.