Online expositie: Abstracte kunst

01 december 2022

Naast onze fysieke exposities brengen wij jullie zo nu en dan een online tentoonstelling. In deze expositie tonen wij een aantal van onze abstracte kunstwerken.

Klik op de foto voor meer informatie.

Gerard Galema is sinds 2004 werkzaam als beeldend kunstenaar. Rond die tijd begon hij te experimenteren met abstracte vormen, elementen en materie. Hij heeft zich daarbij laten inspireren door de Cobrabeweging en vertegenwoordigers uit de Amerikaanse, abstract expressionistische kunststroming. Met deze inspiratiebron als uitgangspunt heeft Galema zijn eigen weg gevonden binnen het kader van de abstract expressionistische schilderkunst.

Jan van der Meulen (1935) is geboren in het Friese dorpje Burgum. Als 14 jarige jongen kwam Van der Meulen in dienst van een grafisch bedrijf en volgde hij de opleiding tot steendrukker/lithograaf. Hij beschouwd zichzelf als autodidact kunstenaar. Van der Meulen ontwikkelt een eigen vlakdruktechniek die hij ‘staaldruk’ noemt en waar hij later patent op zou krijgen. De staaldruk maakt het mogelijk litho’s zonder drukpers af te drukken.

Bert van Santen heeft Culturele Antropologie aan de universiteit Utrecht gestudeerd en hierbij zijn kandidaatsexamen behaald, in de beeldende kunst is hij autodidact. Van 1998 tot 2004 was hij lid van de kunstenaarsvereniging ST Lucas in Amsterdam. Het werk van Bert van Santen omvat meerdere disciplines onder andere schilderijen in olie en mixed media, sculpturen, assemblages, werk op papier, gemengde technieken en boeken in gemengde technieken (kunstenaarsboeken). Van Santen werkt vaak in series. De serie die hier boven te zien is heet ‘Through the looking glass’.

Robertus Schrijver is geboren in Almelo in 1948 en overleed in 2002 in Woudsent. Schrijver volgde zijn opleiding aan de DEVA te Almelo. Zijn stijl is abstract-coloristisch.

Henrie Vogel zet niet zozeer het materiaal naar zijn eigen hand maar eerder het tegenovergestelde. Het materiaal stelt de kunstenaar in staat tot creatie. Vogel laat zich meenemen door de verf, de kwast, de vorm en de kleur. Geen perfecte uitvoering van een van te voren bedachte compositie, maar een resultaat van kijken naar het doek, wachten, voelen, twijfelen, ondergaan, bijsturen en accepteren. Door deze manier van werken vragen zijn schilderijen van de kijker om ze als object, als ding, als aanwezigheid in onze wereld te ervaren.

Wil je meer abstracte kunstwerken bekijken? Klik dan hier.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.