Zonder titel I

Peter Bastiaanssen - Zonder titel I

€ 450

Zeefdruk van Peter Bastiaanssen. Ingelijst in een luxe zwart/zilveren barok lijst met passe-partout. Formaat 80 x 80 cm. Prijs € 450,00

Beeldend kunstenaar Peter Bastiaanssen is geboren in 1957 te Breda en studeerde aan de Academie St. Joost in dezelfde stad. In 1987 voltooide hij zijn opleiding. Vervolgens verbleef hij gedurende een jaar in Barcelona, waarna hij zich vestigde in Rotterdam, de stad waar hij nog steeds woont en werkt.

Een zwarte van kraaloogjes voorziene, houten hond speelde een centrale rol in Bastiaanssens project Art is a Dog. In dit project, dat uitgroeide tot een bijna existentiële daad, richtte Bastiaanssen zich vooral tegen dogma’s en communicatiesystemen binnen de Westerse maatschappij en specifiek binnen de kunstwereld. De kunstenaar zette in dit project een vraagteken bij kunst waar je eindeloos over moet nadenken zonder dat er beeldende kwaliteit valt te ontdekken. Op de houten hondensculpturen volgt een reeks schilderijen die voortborduurt op het Art is a Dog project. In deze knalkleurige schilderijen figureren decoratieve wandversieringen, een kleed, een vaas bloemen, een vis in een kom, een of meerdere kopjes koffie en de zwarte hond. De repeterende motieven zijn heldere symbolen van de hedendaagse burgercultuur, die Bastiaanssen op de hak neemt.

Dit kunst werk is beschikbaar.

Ik wil dit kunstwerk kopen voor voor € 450

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil dit kunstwerk lenen voor p/mnd

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een proefplaatsing aanvragen

  • Een proefplaatsing is kosteloos en vrijblijvend. We hangen het kunstwerk bij je op zodat je kunt kijken hoe het staat. Bevalt het niet, dan nemen we het gewoon weer mee.