Zonder titel I Zonder titel I

Doris Groeneveld - Zonder titel I

€ 250

Zeefdruk van Doris Groeneveld. Ingelijst in een passende houten lijst. Formaat 70 x 55 cm. Prijs € 250,00

Doris Groeneveld was autodidact, kwam rond 1970 naar Bergen en raakte daar geïnspireerd door de omgeving, de Bergense School en leden van het Kunstenaars Centrum Bergen.

Na een begin met zeefdrukken van de West Friese Zeedijk, zet hij in zijn geheugen vastgezette indrukken om in beeldtaal. Het gaat om verbeelding van de ‘oer’elementen land, lucht, water en vuur. Het zijn overwegend abstracte composities met een sterk contrasterend kleurgebruik.Aan het eind van de jaren tachtig overheersen de harde primaire kleuren, gebaseerd op indrukken van Spitsbergen. Daarna komen er in het palet meer pasteltinten, beïnvloed door Sardinië en Cyprus. In zijn werk vloeien fragmenten van menselijke aanwezigheid en landschap ineen. Het werk is expressief, spannend en heeft een krachtige uitstraling. In zijn werk is er altijd plaats voor een dissonant die steeds weer wordt opgenomen in de harmonie.

Doris was lid van Drukkerstroost, een Grafisch Genootschap bestaande uit leden van het KCB. Zijn in zijn werk vastgelegde observaties heeft hij in tal van landen en werelddelen opgedaan. Van Spitsbergen tot Sardinië, van Nieuw Zeeland tot Ierland en van Amerika tot Eenigenburg.

Doris Groeneveld is geïnspireerd door tal van –ismen, zoals kubisme, expressionisme, maar Doris is geen navolger. Doris heeft met zijn sterke composities, materiaal- en kleurgebruik zijn eigen stijl, zijn eigen ‘isme’ – Het DORISME – ontwikkeld.

Ik wil dit kunstwerk kopen voor voor € 250

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil dit kunstwerk lenen voor p/mnd

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een proefplaatsing aanvragen

  • Een proefplaatsing is kosteloos en vrijblijvend. We hangen het kunstwerk bij je op zodat je kunt kijken hoe het staat. Bevalt het niet, dan nemen we het gewoon weer mee.