Summertime

Jan van Tuinen - Summertime

€ 295

Schilderij, acryl op papier, van Fries kunstenaar Jan van Tuinen. Gemaakt in 1990. Formaat 50 x 65 cm. Prijs: € 295,-

Jan van Tuinen

De geboren Sneker kunstenaar Jan van Tuinen (1944-2012) genoot zijn opleiding aan de Kunstnijverheidsschool te Leeuwarden en vervolgens aan de Stichting Ateliers ’63 te Haarlem. Hij woonde en werkte vele jaren in Sneek, daarna in Tersoal, Hommerts en Leeuwarden om vervolgens weer terug te keren naar ‘zijn’ Sneek.

De kunstenaar voerde in de jaren zestig, samen met Folkert Postma en Peter Bax, een aantal malen action painting sessies uit. Jan was lange tijd werkzaam als fotolithograaf bij drukkerij Flach.

In 1994 was er de expositie ‘Jan van Tuinen 25 jaar kunstenaar’ in Sneek bij Galerie Bax Kunst, bij BAS en in koffiecafé De Draai. Dit was toen tevens zijn laatste expositie waarbij Jan afscheid wilde nemen van de kunst.

De laatste jaren was er weer sprake van dat hij zijn werk als kunstenaar weer wilde hervatten. Zijn gezondheid heeft dit echter niet toegelaten. In 2012, op 27 augustus overleed Jan, die in 1978 onder meer bekendheid verwierf met zijn spraakmakende Friese Vlag Project.

Ik wil dit kunstwerk kopen voor voor € 295

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil dit kunstwerk lenen voor p/mnd

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een proefplaatsing aanvragen

  • Een proefplaatsing is kosteloos en vrijblijvend. We hangen het kunstwerk bij je op zodat je kunt kijken hoe het staat. Bevalt het niet, dan nemen we het gewoon weer mee.