Landschap 74

Peter Boersma - Landschap 74

€ 135

Mixed Media / Transfercollage van Peter Boersma. Het paneel is in epoxy gegoten voor bescherming tegen zuurstof. Formaat 11 x 9 x 3 cm. Prijs € 135,-

Fries kunstenaar Peter Boersma (1974) is al jaren woonachtig en werkzaam in Groningen.
Hij plakt er al een flink aantal jaren op los. Zelf schat hij in dat hij inmiddels meer dan tien kilometer plakband heeft verwerkt in zijn collages. Afbeeldingen van bergketens als de Himalaya en de Dolomieten, portretten van Che Guevara of Marilyn Monroe, foto’s van wolken, jurken, auto’s: Peter maakt er met behulp van zijn unieke techniek fictieve berglandschappen van.

Bergen als passie
Zijn eerste collage met plakband en papier maakte Peter in 1999. Bijna vijfhonderd maakte hij er sindsdien. Hij werkt het liefst met tijdschriften uit vervlogen tijden, soms meer dan een eeuw oud. Na zowel abstracte als figuratieve perioden legt hij zich nu toe op een specifiek thema: bergen. ‘Bergen zijn zo bijzonder. Eigenlijk is alles mogelijk in een berglandschap. Verbazingwekkend. Weersomstandigheden, licht, grondsoorten, begroeiing: wandelend door de bergen speelt zich doorlopend een schouwspel van schaduwen, lijnen en kleuren voor je ogen af. Daar ligt een sterk verband met collages. Ook in een collage is alles mogelijk’.

Hij begon met het maken van bergen op basis van oude foto’s van bestaande bergketens. Nieuwe landschappen ontstonden door bijvoorbeeld bergen in Canada en Zwitserland te combineren. Inmiddels daagt hij zichzelf uit om ook berglandschappen te creëen zonder gebruik te maken van afbeeldingen van bergen. Watervallen ontstaan uit witte vlakken in de tijdschriften, vervaarlijke richels uit de haren van geportretteerde personen, meren en luchten uit snippers blauw papier. ‘Alles en iedereen kan een berg worden’.

Ik wil dit kunstwerk kopen voor voor € 135

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil dit kunstwerk lenen voor p/mnd

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een proefplaatsing aanvragen

  • Een proefplaatsing is kosteloos en vrijblijvend. We hangen het kunstwerk bij je op zodat je kunt kijken hoe het staat. Bevalt het niet, dan nemen we het gewoon weer mee.