Het IJ

Peter J. Sterkenburg - Het IJ

€ 460

Giclée op canvas van Peter Sterkenburg. Formaat 50 x 90. De giclée is ingelijst in een smaakvolle passende houten lijst. Prijs, € 460,-

Peter Sterkenburg werd in 1955 in Harlingen geboren. Na een blauwe maandag op de kunstacademie Ubbo Emmius in Leeuwarden te hebben doorgebracht, besloot hij zich als zeeschilder te vestigen in het Friese dorp Zurich. Sterkenburg was autodidact. Zijn werken van het eerste uur lijken sterk op die van illustere voorgangers uit de 17e eeuw. Later, en met name nadat hij verschillende malen in het Verre Oosten is geweest, worden zijn schilderijen veel lichter van toets en wordt zijn techniek zo realistisch dat zijn werk zeer gevraagd wordt door de liefhebbers van maritieme kunst. Een jaar na zijn plotselinge dood in april 2000, wordt de ‘Stichting Maritieme Schilderijen Peter J. Sterkenburg’ opgericht die zich tot doel stelt het werk van de kunstenaar bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

Ik wil dit kunstwerk kopen voor voor € 460

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil dit kunstwerk lenen voor p/mnd

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een proefplaatsing aanvragen

  • Een proefplaatsing is kosteloos en vrijblijvend. We hangen het kunstwerk bij je op zodat je kunt kijken hoe het staat. Bevalt het niet, dan nemen we het gewoon weer mee.