Grootmoeders keuken geheim

Edith Madou - Grootmoeders keuken geheim

€ 250

Object van Edith Madou. Keramiek . Formaat 20 x 20 x 21 cm. Prijs € 250,-

Beeldend kunstenares Edith Madou maakt figuratieve en anekdotische beelden. Zij gaat altijd uit van het realisme, daarna wordt de werkelijkheid vervormd tot een eigen verhaal. Inspiratie haalt zij uit ons dagelijks leven en de geschiedenis van Nederland. Alles over de samenleving zoals die was voedt Madou’s fantasie. 

Uit diverse bronnen destilleert ze beelden die vertaald worden in kunstwerken. Madou wil niet letterlijk citeren uit ons verleden, maar probeert de sfeer van vroeger te vangen en te vertalen. Hierbij zoekt zij naar het absurde, humoristische en surrealisme. Door gebruik te maken van keramische technieken kan zij realistisch ogende vissen en stofuitdrukkingen van hout en textiel verwezenlijken. 

Meestal zijn dit haringen, kabeljauwen of schollen, omdat deze vis het meest verweven is met de Nederlandse geschiedenis. De formaten van mijn beelden zijn heel divers van zo klein dat het in één hand past tot een kubieke meter groot.

Ik wil dit kunstwerk kopen voor voor € 250

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil dit kunstwerk lenen voor p/mnd

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een proefplaatsing aanvragen

  • Een proefplaatsing is kosteloos en vrijblijvend. We hangen het kunstwerk bij je op zodat je kunt kijken hoe het staat. Bevalt het niet, dan nemen we het gewoon weer mee.