Bewustzijn en geweten is zelfbevestiging

Anton Heyboer - Bewustzijn en geweten is zelfbevestiging

€ 695

Kleurets van Anton Heyboer. Eigen druk, 1984. Formaat ingelijst 60 x 80 cm. Zuurvrij ingelijst incl AR70 museumglas. Prijs € 695,00

Anton Heyboer was een Nederlandse schilder en drukker. Hij werd geboren op het kleine eiland Pulau Weh als zoon van een Nederlandse werktuigbouwkundige en een schoolmeester. In 1939 nam het gezin vakantie in Nederland, maar door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog konden ze niet terugkeren en zich in Nederland vestigen. In 1951 werd hij vanwege een zenuwinzinking opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. In 1956 trouwde hij met Erna Kramer en in 1961 vestigde hij zich in een boerderij in Den Ilp. Daar woonde hij samen met de eerste drie en later vijf vrouwen, wat hem tot een controversieel kunstenaar maakte. In de jaren zestig werd zijn werk internationaal bekend. Zijn werk werd tentoongesteld in de Documenta 2, 3 en 4. In 1984 brak hij met de kunstmarkt en sloot hij zich af in Den Ilp, waar hij tot aan zijn dood woonde en werkte.

Ik wil dit kunstwerk kopen voor voor € 695

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil dit kunstwerk lenen voor p/mnd

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een proefplaatsing aanvragen

  • Een proefplaatsing is kosteloos en vrijblijvend. We hangen het kunstwerk bij je op zodat je kunt kijken hoe het staat. Bevalt het niet, dan nemen we het gewoon weer mee.