Groeps-expositie in Kunstcentrum Atrium

12 september 2023

Expositie Amerentske Koopman, Theo Koster, Edith Madou, Hinke Veenstra en Jacky Zegers.

Hier meer informatie over deze expositie.

Amerentske Koopman is beeldend kunstenaar. Haar schilderijen gaan over plattegronden waarin vlakken, lijnen, texturen en structuren het beeld bepalen. Door het helikopterperspectief maakt Koopman min of meer ingezoomde beelden van landschappen en stadsplattegronden. 

Na de Gerrit Rietveld Academie en de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, woonde Theo Koster een jaar in een verlaten bergdorp in de Franse Ardeche. Het landschappelijke was al vroeg een uitgangspunt in zijn schilderijen. In 2005, na een grote overzichtstentoonstelling in het “Art Habitat Centre” in New Delhi, India, had het land hem zo te pakken dat hij besloot er vaker te werken in een eigen woonruimte en atelier. Den Haag, Frankrijk en New Delhi, afgewisseld met werkperiodes in Brazilië, Polen en Bulgarije: steeds blijven de landschappen en zeegezichten de grootste rol spelen in Kosters schilderijen. En nu na 50 jaar terug in Kampen, terug naar de oorsprong, de mooie stad waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht zal dit zeker hernieuwde inspiratie geven. 

Beeldend kunstenares Edith Madou maakt figuratieve en anekdotische beelden. Zij gaat altijd uit van het realisme, daarna wordt de werkelijkheid vervormd tot een eigen verhaal. Inspiratie haalt zij uit ons dagelijks leven en de geschiedenis van Nederland. Alles over de samenleving zoals die was voedt Madou’s fantasie.

Hinke Veenstra (1965, Emmen) studeerde aan de Academie Minerva te Groningen. Na zich jaren te focussen op grafisch design, is Veenstra meer gaan schilderen. Hinke zoekt graag naar vormen en composities zonder enige directe relatie met elkaar. De liefde voor het doek en het spelen met stijl en vorm is in de loop van de tijd alleen maar groter geworden. De speelse stijl typeert haar werk en tegelijkertijd laat het zich niet echt in een hokje stoppen. Veenstra schildert wat haar raakt en inspireert, dit kan van alles zijn. Het resultaat is altijd kleurrijk en figuratief. 
 
 Als u tijd heeft, neem gerust een kijkje en misschien zit er wat interessants tussen voor u. 

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.