Fryske Grûn

Van 6 januari te zien tot en met 10 februari

Deze groepstentoonstelling is een unieke Friese Kunstbeleving

Galerie Bax Kunst in Sneek presenteert met trots de boeiende tentoonstelling “Fryske Grûn”, een hoogstaande collectie kunstwerken van lokale kunstenaars uit Friesland. De expositie loopt van 6 januari tot en met 10 februari 2024 en toont hoofdzakelijk nieuwe kunstwerken van kunstenaars die langer of korter aan de galerie verbonden zijn. De expositie wordt gecompleteerd met keramiek van de uit Kollum afkomstige Karel Sterk.

Over de Expositie: “Fryske Grûn” is een viering van de artistieke diversiteit en creatieve uitmuntendheid die geworteld is in de Friese bodem. De expositie brengt een scala aan kunstuitingen samen, bestaande uit schilderkunst, grafiek en keramische objecten. Elke kunstenaar draagt bij aan de levendige kunstscene van Friesland met zijn unieke perspectief en talent.

Verken de Keramische Wereld van Karel Sterk uit Kollum
Laat je betoveren door de keramische creaties van Karel Sterk uit Kollum. Zijn kunst brengt een unieke mix van vakmanschap en creatieve expressie tot leven. Ontdek de subtiele nuances en bijzondere vormen die zijn keramiek karakteriseren, een ware viering van ambacht en artistieke verbeelding.

Openingsevenement: Een feestelijke opening van de expositie vindt plaats op 6 januari 2024 om 15:30 uur. Geniet van een informele ontmoeting met de kunstenaars, ontdek de verhalen achter de kunstwerken en dompel uzelf onder in de kunstzinnige sfeer.

De Galerie, gevestigd in het hart van Sneek, heeft een toewijding aan het bevorderen van regionaal en nationaal talent. Met een scherp oog voor kwaliteit brengt de galerie kunstliefhebbers in contact met opkomende en gevestigde kunstenaars.

Deelnemende Kunstenaars:

Bezoek de Expositie: De expositie “Fryske Grûn” is toegankelijk voor het publiek van 6 januari tot en met 10 februari 2024 tijdens de reguliere openingstijden van Galerie Bax Kunst. Mis deze kans niet om de kunstzinnige rijkdom van Friesland te ervaren.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.