Wil Lof & Marinus Klap

Van 1 juni te zien tot en met 13 juli

Schilderijen van Wil Lof zijn abstracte composities, die door hun figuratie bij velen emoties oproepen. Dat is ook de essentie van haar drijfveer, ze gelooft in kunst als medium om gevoelens van emotie, ontroering en saamhorigheid op een aansprekende en herkenbare manier over te brengen op anderen.

Haar figuratieve schilderijen, uitgevoerd in acryl op canvas, linnen of papier, tonen geabstraheerde vrouwenfiguren, die samenkomen, samenzijn, en weer hun weegs gaan. Soms zijn de kleuren krachtig en geprononceerd, soms ook vaag en lossen de figuren op in de achtergrond. Wil Lof is permanent vertegenwoordigd met recent werk bij verscheidene galerieën in Nederland, Duitsland, Griekenland, India, Frankrijk en Spanje.

Marinus Klap (1944) studeerde als tekenleraar aan de Rijksnormaalschool in Amsterdam. Het verlangen om zowel praktisch als creatief te werken zetten Klap al snel aan tot beeldhouwen. Zowel in brons, natuursteen en polyester maakt hij beelden geïnspireerd op de menselijke figuur, alleen of in een groep.

Hierbij reduceert hij de vormgeving tot een spel van karakteristieke lijnen en vlakken, die vanuit alle gezichtshoeken spannend en harmonieus zijn. De krachtige geabstraheerde en gestileerde vormgeving die zo ontstaat doet bijna denken aan een tekening die tot leven is geroepen. Zijn beelden uitgevoerd in brons, natuursteen of polyester werden tentoongesteld in Nederland, Zwitserland, Spanje en Denemarken.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.