Hinke Veenstra & Stefania Napolitano

Van 20 mei te zien tot en met 1 juli

Schilderijen

Hinke Veenstra (1965, Emmen) studeerde aan de Academie Minerva te Groningen. Na zich jaren te focussen op grafisch design, is Veenstra meer gaan schilderen. Hinke zoekt graag naar vormen en composities zonder enige directe relatie met elkaar. De liefde voor het doek en het spelen met stijl en vorm is in de loop van de tijd alleen maar groter geworden. De speelse stijl typeert haar werk en tegelijkertijd laat het zich niet echt in een hokje stoppen. Veenstra schildert wat haar raakt en inspireert, dit kan vanalles zijn. Het resultaat is altijd kleurrijk en figuratief.

Keramiek

Stefania Napolitano is een Italiaanse kunstenares, geboren in Schaffhausen (Zwitserland) en opgegroeid in Napels. Ze verbond zich onmiddellijk met keramiek en realiseerde zich dat het vormgeven van het materiaal haar de mogelijkheid kon geven om haar hele artistieke wereld tot uitdrukking te brengen. Haar werkervaring vond vooral plaats in Napels (voor haar een grote en onuitputtelijke bron van inspiratie), maar vond ook plaats in andere landen: Ierland, Mexico en in Burundi. Sinds 2019 woont en werkt Stefania in Nederland.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.