Theo Wolfs & Anneke van der Meulen

Van 28 november te zien tot en met 9 januari

Anneke van der Meulenis op latere leeftijd gaan beeldhouwen. Zij is autodidact, zonder enige voorkennis is zij zomaar in het diepe gesprongen. 

Door te beeldhouwen heeft zij geleerd te kijken, te zien. Dat alleen al maakt het beeldhouwen de moeite waard.In haar atelier kan ze heerlijk mijn gang gaan, hakken geeft nu eenmaal rommel. Later begon zij ook met hout te werken.

Hoe begint een beeld bij Van der Meulen? Meestal zoekt zij een steen waarvan de vorm haar bevalt. Dan is het kijken, voelen en meestal dient zich dan wel een onderwerp aan. De deskundige lessen van Herma Bovenkerk dragen daar natuurlijk veel aan bij. Haar enthousiasme is aanstekelijk. 

Een vorm uit een steen hakken is geduldwerk. Je komt jezelf tegen. Niet alleen fysiek, maar ook in de vormen die er al doende ontstaan. Want een vorm heeft ook inhoud. Je drukt er iets van jezelf in uit. Van der Meulen heeft van diverse gebeurtenissen een beeld gemaakt. Dat bepaalt voor haar de waarde.

Theo Wolfs werd geboren in 1944 te Wolvega. Qua schilderen is hij een echte laatbloeier. Hoewel Wolfs het  zijn  hele leven  altijd wel heeft beheerst, stond het door zijn werk altijd op een laag pitje. Wel volgde hij een aantal cursussen bij Doet Boersma.

Na zijn pensionering kreeg hij het advies van Douwe Elias, indien hij het vak echt en op een behoorlijk tempo wilde leren de Klassieke Academie te Groningen moest volgen. Deze heeft hij gevolgd tussen 2009 – 2014 en succesvol afgerond. Hier heeft hij o.a  les gehad van Mathijs Roling, Henk Helmantel, Jan van der Kooi en vele andere gerenommeerde schilders. Daarnaast was er altijd naast de Academie de ondersteuning van Douwe Elias.

Theo Wolfs heeft een zeer eigen stijl en handschrift ontwikkeld. Zijn onderwerpen zijn vrij klassiek, van landschappen (vooral het Wad}, stadsgezichten, stillevens tot interieurs. Hierbij legt hij de nadruk op sfeer, kleurstellingen, compositie en ruimte. Zijn werken zijn met een losse krachtige toets geschilderd. Het geheel kan bij de kijker een gevoel van blijheid, vrijheid en rust oproepen. 

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.