SoSerge & Ad van Hassel

Van 6 maart te zien tot en met 24 april

SoSerge
Serge is als kunstenaar autodidact. Hij werk in Joure aan zijn kunstwerken in gemengde techniek, en afgegoten in epoxy. Hij neemt zijn inspiratie vanuit reizen naar het buitenland mee naar Nederland om deze in zijn kunst te verwerken. Ook de actualiteit speelt hierin soms een grote rol.

Bijzonder aan het werk van Serge is dat hij de Popart en Street Art meeneemt naar de eenentwintigste eeuw. De moderne kunststromingen die ontstonden in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, zo rond 1950 en later. De bekende kunststroming wordt door hem geïnterpreteerd in zijn eigen kunstwerken maar ook in zijn eigen leefomgeving. Het belangrijkste kenmerk van de popart-beweging was het gebruik van bestaande (reclame)afbeeldingen en foto’s en het commercieel uitbaten van kunst. De kunstenaar noemt het: “Kunst voor de nieuwe generatie”.

Serge verkoopt zijn werk via Galerie Bax Kunst naar binnen- en buitenland.

Art Candy

In 1980 begon Ad met schilderen, na jaren verschillende creatieve disciplines doorlopen te hebben. Hij begon in 1983 twee exclusieve galeries in de hotels Sonesta en Krasnapolsky in Amsterdam. Sinds 1990 gebruikt Ad de zeefdruk, niet alleen voor zijn eigen werk, maar ook voor het werk van andere kunstenaars. Zo was hij 12 jaar de vaste drukker van Herman Brood, maar ook anderen zoals Corneille, Jan Cremer , Rob Scholte, Shunyam  en Peter Diem maakten van zijn ambachtelijke vakkennis gebruik.
Na het overlijden van grootheden  als Herman Brood en Corneille richtte Ad zijn kennis en specialiteit op een nieuwe techniek, het CNC lasersnijden en frezen van diverse materialen waarmee de waanzinnige gekleurde sculpturen gemaakt worden. De vraag naar de kunstwerken die Ad momenteel maakt is bijzonder groot en deze unieke objecten vinden inmiddels ook hun weg naar galeries in binnen- en buitenland. Je vindt zijn kunstwerken in galeries in Monaco, Saint Tropez, Dubai, New York… “En nu dus ook in Sneek. De toekomst ziet er goed uit”, aldus van Hassel.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.