Sonja Steensma & Jacqueline Tijssen

Van 22 januari te zien tot en met 5 maart

Van 22 januari tot en met 5 maart 2022: Expositie Sonja Steensma (schilderijen) & Jacqueline Tijssen (keramiek)

Sonja Steensma werd geboren in 1957 te Kurri Kurri in Australië, en volgde later haar opleiding aan de Ubbo Emmius in Leeuwarden, in de richting tekenen en textiele werkvormen. Al sinds 1987 woont en werkt zij in Warns.

Wat vooral opvalt aan de schilderijen zijn de genoemde open ruimtes, de kleur die ogenblikkelijk een indruk van roest..nevel oproepen en de speelsheid waarin dit wordt weergegeven. De laatste jaren is Sonja steeds vaker op doek gaan werken. Hoewel de ondergrond anders is, kan ze er uitstekend mee uit de voeten.

Voor Jacqueline Tijssen staat het huis voor de plaats waar de menselijke emoties zich concentreren. Het huis is ook de derde huid. Het vertelt wie en wat iemand is. Dit is de reden waarom Tijssen al haar emoties in het thema “huis” kwijt kan. Haar nieuwsgierigheid naar hoe mensen leven overal ter wereld wordt door haar reizen steeds aangewakkerd. Deze beelden op het netvlies van de kunstenares vertaalt Tijssen in het keramiek wat zij bouwt. Maar ook gebruikt zij de vorm van het huis om andere verhalen kwijt te kunnen. Zoals het thema “tijd”. Bij het bouwen van boomhutten kan zij volop haar creativiteit kwijt.

Ten slotte komt Tijssen ook boten in het waterrijke gebied waar zij woont steeds tegen. Een boot is synoniem aan vrijheid, ongebondenheid. Instabiel en beweeglijk. Maar toch een thuis. Een groot werk van 20 boten is te zien aan de Beatrixsluis in Nieuwegein.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.