Noordelijk KunstKader

Van 19 augustus te zien tot en met 29 september

Ontstaan vanuit de gedachte; alleen is maar alleen, samen sta je sterker en kun je elkaar stimuleren en inspireren. Daar waar door Corona menig galerie besloot te stoppen, hebben zes kunstenaars het besluit genomen zich juist te kaderen. Als Noordelijk Kunstkader treden zij als kunstenaarsgroep met diverse disciplines naar buiten.

Rita Siemons
Het maken van sieraden uit edelmetalen heeft Rita altijd gefascineerd. Zij werkt met zilver en goud. Ook gebruikt zij perspex en leer in combinatie met zilver en maakt ze zilveren brei objecten die het sieraad een extra dimensie geven.

Het ontwerp is erg belangrijk, dat is voor haar de kracht dat een sieraad uitstraalt. Het moet een originaliteit hebben en tevens draagbaar zijn.

Emy Noya
Schilderijen van Emy Noya zijn een samenspel van vormen en kleuren. Ze schildert zonder vooraf bedacht plan. In haar abstracte werk staat de uiteindelijke dynamiek in de compositie centraal. Er is veel variatie in werk en werkwijze,zowel sober, subtiel, minimalistisch als lyrisch, abstract expressionistisch. Ze werk met acrylverf op doek of paneel.

Gebruik makend van gemengde technieken (met o.a. zijdepapier, kranten, gel-mediums, zand, aluminiumfolie) krijgt het werk een prachtige huid en een bijna organische uitstraling.

Al zoekend, uitproberend, ontstaat het schilderij, het eindresultaat blijft altijd spannend en verrassend.

Wilma Wassing
Wilma maakt zowel figuratieve als abstracte beelden. Ze beheerst technieken als hakken en boetseren en combineert vaak bijzondere materialen in een beeld. Haar beelden van hout met keramiek zijn aards en krachtig met een eigen vitaliteit en een vleugje mystiek.

Haar bronzen paarden en stieren kenmerken zich meestal door het ontbreken van lichaamsdelen. De paarden, maar ook de boten, vleugels, vogels op hoofden symboliseren het thema vrijheid, een essentiële rode draad in haar werk.

Wilma werkt vanuit haar atelier De Rode Schuur in Norg. Hier geeft ze ook cursussen keramisch handvormen en workshops rakustoken.

Sikko Mulder
In zijn werk gaat hij op zoek naar een letterlijke diepte, ontstaan door oude en nieuwe opgebrachte lagen met elkaar te laten versmelten. Hierbij blijft de dialoog tussen abstracte en figuratieve vormen overeind.

Froukje Dijkstra
Froukje Dijkstra is keramiste en maakt impressies van huizen en gebouwen, hierbij laat ze zich inspireren door de hedendaagse architectuur. Haar werk komt krachtig over door de strakke lijnvoering. Naast de gebouwen maakt ze objecten die organisch gevormd zijn, hierbij gaat ze intuïtief te werk. Al haar werk krijgt een eigen uitstraling en karakter door de ruw uitsmeltende glazuren die ze gebruikt. De “huid” van haar werk heeft hierdoor een verweerd uiterlijk.

Rineke Hollemans
In haar woonomgeving Assen is de natuur van Drenthe volop aanwezig met een geschiedenis van duizenden jaren. Regelmatig trekt ze er op uit met een schetsboek om het karakter van de groenlanden, velden of stroomdalen vast te leggen. In dit wisselende landschap met een mozaïek van kleine bosjes, zandduinen, graslanden en heidevelden vindt ze o.a. haar inspiratie. In haar atelier worden de schetsen verder uitgewerkt. Eerst wordt er begonnen met een paar aquarellen of een snelle schets in acrylverf op groot formaat om te onderzoeken waar en hoe een houtsnede gemaakt kan worden. Pas dan wordt er een mooi stuk hout gezaagd in het gewenste formaat passend bij het onderwerp.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.