Mariëlle Gebben & Riet Bakker

Van 8 april te zien tot en met 13 mei

Mariëlle Gebben (Sneek, 1979) woont en werkt in Groningen. Ze heeft een master in Kunst en Kunstmanagement aan de Rijksuniversiteit Groningen en studeerde in mei 2017 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam. Het oneindige is wat haar intrigeert en ze voelt zich verwant met avonturiers, schrijvers en wetenschappers. Een versleten knuffelkonijn, de kosmos en de diepzee zijn inspiratiebronnen. In haar studio en tentoonstellingen gebruikt ze papier, water, inkt, verf, licht en allerlei materialen om de grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid te verkennen. Haar overtuiging is dat hoe meer we weten, hoe minder we begrijpen.

“Ik breng je The Flux”.

De keramiek van Riet Bakker bestaat uit organisch abstract werk van steengoed-klei met ‘n strakke vormgeving en veel oog voor detail.

Het is geïnspireerd op het architecturale aspect van vormen uit de natuur en de dynamiek van groei en beweging van (micro-)organismen.

Vanuit ’t silhouet zoekt zij naar perfecte profielen met vloeiende lijnen en vaak intrigerende patronen van openingen, richels en gleuven. Gladde, glanzende delen worden omhuld met ‚n huid van ruwe klei en/of dikke lagen krimpende, kralende glazuren en komen zo tot leven. Ze versterken de zintuiglijke respons.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.