Janey Robertson & Evert van Hemert

Van 2 oktober te zien tot en met 13 november


Evert van Hemert is een autodidact. Van hem staan beelden in iedere elfsteden stad, in Sneek torent ze boven de Prins Hendrikkade uit. Evert’s werk is voornamelijk figuratief. Hij houdt van weelderige vormen met een erotische uitstraling. Zowel vrouwen als dieren, vooral paarden, behoren tot zijn onderwerpen.

De beelden van Evert van Hemert hebben iets feestelijks, zijn figuren vieren het leven uitbundig. Weelderige nimfen, trotse paarden en krachtige stieren spelen een dartel spel, waarin gespot wordt met evenwicht en zwaartekracht. Kenmerkend voor het werk van Evert van Hemert zijn de tegenstellingen. Hij voert afwisselend statige slanke dames, al dan niet te paard of ander dier gezeten, of vrouwen met voluptueuze rondingen en piepkleine borstjes ten tonele.

Zijn bronzen beelden maakt hij zelf, vanaf het eerste wasmodel tot en met het gieten en patineren. Het werk van Van Hemert wordt geëxposeerd in binnen- en buitenland.
De kunstenaar is onder meer werkzaam geweest in Haarlem, Griekenland, New Orleans en heeft zich daarna gevestigd in het Friese Kolderwolde. 

Voor Janey Robertson is het haar solo debuut. Janey is opgegroeid in Schotland maar al jaren woonachtig in het Friese Elahuizen.

Janey is in 2020 afgestudeerd aan de Klassiek Academie voor beeldende kunst in Groningen. Voor haar afstudeer project ontving ze Prix de Norvège, een prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan twee alumni, door de entrepreneur Egbert Pijfers , een Fries die in Noorwegen woont.

Door haar onderwerpen meerdere malen te bezoeken en meerdere schetsen te maken in houtskool of aquarel legde ze de verschillende licht invallen vast. Het eindresultaat in olieverf of aquarel  toont de diepte en complexiteit die een dergelijke industriële omgeving bezit maar niet direct zichtbaar is. Naast deze industriële werk schildert Janey graag portretten en landschappen.

In corona tijd heeft ze haar ook bezig gehouden met wat ingetogen werk van stillevens. In al haar werk spelen licht en schaduw een grote rol. Speciaal voor de expositie in Sneek is er allerlei nieuw werk gemaakt.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.