Henrie Vogel & Jolanda van de Grint

Van 23 februari te zien tot en met 6 april

De schilderijen van Henrie Vogel stralen van licht en kleur. De inspiratie vindt hij in wat hij noemt ‘onbelangrijke plekken’, zoals een slootrand of een bocht in een weg. Vervolgens vertaalt hij zo’n plek in een langdurig schilderkunstig proces naar een vrijwel abstract beeld. De fijnzinnige compositie, de subtiele kleurovergangen en de haast rituele verfbehandeling geven zijn doeken een mystieke uitstraling.

In 1984 studeerde Jolanda van de Grint af aan het Mollerinstituut in Tilburg als docent handvaardigheid en textiele werkvormen, met keramiek als hoofdvak. Van 2012 tot 2017 studeerde zij ook keramiek op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, België. Vanaf 2007 is zij zich steeds meer op keramiek gaan richten en sinds 2015 werkt zij full time als kunstenares. Naast haar vrije werk geeft zij workshops saggarfiring in Nederland en België. Dit jaar kreeg zij een uitnodiging om als artist-in-residence workshops te gaan geven in Colorado (VS).

Bij haar werk speelt de manier van stoken de grootste rol. De objecten worden gestookt in een saggar (saggar firing). De kleuren en patronen die hierdoor ontstaan zijn altijd verrassend. Het werk krijgt zo een natuurlijke uitstraling.

 

Bekijk collectie

 

Bezoek de galerie

Galerie Bax Kunst
Singel 82
8601 AM Sneek

Route & parkeren

info@baxkunst.nl
0515 422772

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.