Henk Vissers Schilderijen & Objecten

Van 18 november te zien tot en met 31 december

Henk Vissers werkt intuïtief en vanuit een natuurlijke vanzelfsprekendheid. Niet bedachtzaam, wel met grote discipline en emotie als drijfveer.

In zijn onderwerpkeuze laat hij zich inspireren door de dagelijkse werkelijkheid. De rijkdom en afwisseling van licht, kleuren en vormen die hij waarneemt fascineren hem. Deze fascinatie slaat Henk op als beelden in zijn hoofd of in vluchtige schetsen die hij in zijn atelier, buiten of tijdens het reizen maakt.

In het atelier worden deze lichtsferen en kleursensaties omgezet in landschappelijke impressies en figuurcomposities. In de herschikking op het doek krijgt alles zijn nieuwe plaats als in een tweede natuur. Menselijke figuren en intermenselijke relaties vormen een narratief element in zijn werk. Kleur is een absolute constante. Kleuren en vormen worden los gezongen van hun natuurlijke verschijningsvormen. In heldere kleuren en bezwerende lijnen penseelt hij de onderwerpen op zijn doeken en geeft daarmee zijn schilderijen hun vitaliteit en eigen gezicht.

In zijn Corten-staalsculpturen zijn de vrouw en de natuur de narratieve fenomenen. Het zijn tekeningen in staal van gestileerde vrouwenfiguren en plantenvormen. De sculpturen met hun kantachtig karakter krijgen, eenmaal uitgesneden en op hun plaats, een complexe twee- èn driedimensionaliteit. Licht geeft de beelden hun boeiende gelaagdheid door alsmaar wisselende slagschaduwen.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.