Geert Bok & Annalies Hoornweg

Van 8 juli te zien tot en met 12 augustus

Geert Bok, geboren te Offingawier op 22 april 1900, woonde en werkte in Offingawier en daarna in Sneek. Bok is overleden op 30 juli 1998. Van beroep was hij vertegenwoordiger in tabaksartikelen. Bok was een autodidact kunstenaar. Hij schilderde, tekende en aquarelleerde voornamelijk oude delen van Sneek en omgeving en veel zeilende schepen.

Architectuur en oude culturen vormen de inspiratiebron van Annalies Hoornweg uit Heerenveen.

Zij is gefascineerd door overblijfselen van gebouwen, door aangetaste en afgebladderde muren, door het materiaal waar ze van zijn gemaakt en de invloed die tijd en weersomstandigheden er op hebben uitgeoefend. Je kunt het verleden deels terug lezen in de gelaagdheid ervan. De verhalen die erin verborgen liggen geven een fractie weer van de geschiedenis van de mensheid.
Het interesseert Hoornweg ook hoe de verschillende culturen met dood en gedenken omgaan.

Haar keramiek kenmerkt zich door de geometrische vormgeving. Waren het eerder geheel afgesloten objecten, tegenwoordig hebben de meeste vormen een ruimte die kan worden geopend door een deurtje of deksel. Ze zijn gemaakt om dienst te doen als bewaarplek voor iets dierbaars.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.