Gea Koevoets & Tineke Thielemans

Van 19 oktober te zien tot en met 30 november

Het landschap is het voornaamste thema in het werk van beeldend kunstenaar Gea Koevoets. Vaak legt ze het vast op brede panoramische doeken met forse formaten. Soms zoomt ze in op details en ontstaan er kleine schilderijtjes vol vegetatieve structuren.

‘Friese landschappen’ noemt Koevoets haar schilderijen. Maar ze schildert een Friesland zoals je dat nu nergens meer zult aantreffen, zo leeg en ongerept ziet het er uit. Haar werken ademen een oersfeer. De landschappen komen dan ook helemaal van binnenuit en bestaan alleen in de geest van de kunstenaar. “Ik werk net zo lang door aan een doek tot er een landschap ontstaat waar ik me thuis voel”, zegt Koevoets daar zelf van.

De denkwereld van Tineke Thielemans is een andere, bijzondere wereld, dat zie je als je naar haar werk kijkt. Een wereld die kwetsbaar en gevoelig is, maar tevens een wereld waar je glimlachend naar kijkt.

Zij gebruikt dieren die ze fascinerend vindt. Zoals slangen, mysterieus, nietsontziend en krachtig, katten met hun eigen karakter, muizen slim en snel. Thielemans: “Ik dicht de dieren die ik gebruik eigenschappen toe die ze misschien niet bezitten, maar die ik er in zie of er bij voel. Het vermengen van menselijke en dierlijke elementen vind je steeds in mijn werk terug, wat het verrassend en humoristisch maakt en soms iets fascinerends of aandoenlijks geeft. “

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.