Edith Madou & Renze Koenes

Van 20 juni te zien tot en met 1 augustus

Renze Koenes(Castricum, 1963) studeerde in 1988 af in illustratieve vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten ‘Constantijn Huygens’ in Kampen. Sindsdien houdt hij zich bezig met vrij tekenen, het maken van schilderijen en wandschilderingen, en grafiek. Verder doceert hij part-time aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer.

Met liefde verbeeldt Koenes in verschillende technieken alledaagse onderwerpen, waarbij hij de suggestie van ruimte en stofuitdrukking ondergeschikt maakt aan een tamelijk onverwacht spel van vormen, patronen, contrasten en kleur. Ondanks de vervormingen die hij welbewust toepast blijven de afgebeelde voorwerpen in de stillevens en landschappen herkenbaar.

Beeldend kunstenares Edith Madoumaakt figuratieve en anekdotische beelden. Zij gaat altijd uit van het realisme, daarna wordt de werkelijkheid vervormd tot een eigen verhaal. Inspiratie haalt zij uit ons dagelijks leven en de geschiedenis van Nederland. Alles over de samenleving zoals die was voedt Madou’s fantasie. 

Uit diverse bronnen destilleert ze beelden die vertaald worden in kunstwerken. Madou wil niet letterlijk citeren uit ons verleden, maar probeert de sfeer van vroeger te vangen en te vertalen. Hierbij zoekt zij naar het absurde, humoristische en surrealisme. Door gebruik te maken van keramische technieken kan zij realistisch ogende vissen en stofuitdrukkingen van hout en textiel verwezenlijken. 

Ze laat keramische vissen in allerlei rare (menselijke) situaties terecht komen. 

Meestal zijn dit haringen, kabeljauwen of schollen, omdat deze vis het meest verweven is met de Nederlandse geschiedenis. De formaten van mijn beelden zijn heel divers van zo klein dat het in één hand past tot een kubieke meter groot. 

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.