Doet Boersma & Ruth Vulto-Gaube

Van 20 november te zien tot en met 15 januari

Galerie Bax Kunst in Sneek heeft een tentoonstelling in de eigen Galerie en het Kunstencentrum Atrium samengesteld, waarin een unieke samenwerking en combinatie gezocht is tussen beeldhouwster Ruth Vulto Gaube en schilderes Doet Boersma, zodat er een veelzijdige tentoonstelling te zien is. 

Doet Boersma laat de processen in de natuur zien, zoals zaaien, wortelen en de invloed van licht en water. De thematische nadruk ligt op de bodem, waarin allerlei processen zich afspelen die noodzakelijk zijn voor alle soorten groei. De urgentie van het onderwerp maakt het werk van Doet Boersma eigenzinniger dan ooit: sterk van beweging, kleurrijk of juist monochroom en vaak abstracter qua verschijningsvorm. De start van het schilderij begint vaak met afdrukken van ‘echte’ planten. Soms zijn het duidelijke vormen die verschijnen in de verf, soms zijn het vage indrukken, maar altijd maken ze deel uit van het schilderij. Op deze manier vormen planten letterlijk en figuurlijk een belangrijk onderdeel van haar werk.

De beelden van Ruth Vulto Gaube openen een andere dimensie van onze natuurlijke belevingswereld. Zij maakt klanken zichtbaar en tastbaar door ze naar hout, steen en brons te vertalen. Voor haar is dit een verdichtingsproces waarin muzikale thema’s in een driedimensionale vorm verschijnen.

Juist het vakmanschap van beide mid-career kunstenaars maakt het tot een tentoonstelling waarin de kijker prachtige kunst kan beleven en geïnspireerd kan raken.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.