Bert van Santen & Noor Agter

Van 7 oktober te zien tot en met 11 november

Bert van Santen studeerde culturele antropologie aan de Universiteit van Utrecht. Al ruim dertig jaar is hij in het binnen- en buitenland als beeldend kunstenaar actief. Zijn werken waren al in vele musea te zien. Van Santen is tevens uitgever van boeken en medeoprichter van de kunstenaarsgroep ‘Barbares d’Esprit’ die eerder dit jaar bij Bax Kunst exposeerden. Zijn werk omvat meerdere disciplines: schilderijen met olieverf en mixed media, beelden, kastobjecten, werk op papier, keramiek en dus kunstenaarsboeken met gemengde technieken.

Wasteland

In januari van 2020 startte Bert met deze nieuwe serie olieverfschilderijen.
Het werk is geïnspireerd door het gedicht The Waste Land van T.S. Elliot.
De bloemen zijn verdwenen, wat rest is het brakke land!


Beeldend kunstenaar Noor Agter en woont en werkt al bijna veertig jaar in Eenrum. Ze is geboren in Utrecht, maar heeft uiteindelijk wortel geschoten in het Noorden. De luchten, de stilte, de ruimte en de directheid van de mensen zorgden ervoor dat zij zich in Groningen meteen thuis voelde. Agter werkt vaak met papier-maché, gevonden hout op het wad en ijzerdraad. Daarmee vormt ze vleugelachtige objecten en natuurvormen. Ze heeft veel geëxposeerd in binnen- en buitenland. Installaties spreken haar aan, omdat je daar de ruimte mee kan beïnvloeden en de lucht mee in beweging kan brengen.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.