Amerentske Koopman & Bernard Zantman

Van 7 januari te zien tot en met 18 februari

Amerentske Koopman’s schilderijen gaan over plattegronden waarbinnen structuren, texturen, vlakken en lijnen het beeld bepalen. Dit gaat van stedelijk tot landschappelijk. Door het gekozen perspectief, namelijk vanuit een helikopter, is er overzicht en maakt zij meer of minder ingezoomde beelden van landschappen en stadsplattegronden.

Van oorsprong is Amerentske architectonisch vormgever.

Bernard Zantman woont in Harlingen waar hij ook zijn atelier heeft. In zijn vorige loopbaan als docent beeldende vorming, heeft hij jarenlang met veel enthousiasme jonge mensen kennis laten maken met het ontwerpen en vormgeven van ruimtelijke objecten. Na zijn afscheid van het onderwijs kreeg hij tijd om zelf aan de slag te gaan. 3D Printen: een nieuwe uitdaging!

Toen er steeds gebruiksvriendelijker 3D printers op de markt kwamen, was zijn nieuwsgierigheid snel gewekt. Met deze nieuwe techniek had hij de mogelijkheid om unieke objecten te maken vanuit een totaal andere benadering dan vanuit de traditionele ambachtelijke werkwijze. Dit vraagt naast creativiteit ook technisch inzicht in het ontwerpen met behulp van de computer.

Na een tijd van research en experimenteren, zowel met verschillende software als met de technische mogelijkheden om digitale ontwerpen door een 3D printer uit te laten voeren, kwamen de eerste 3D geprinte objecten van de printplaat. Door het half-transparante karakter van het printmateriaal (het filament) was het maken van doorschijnende lichtobjecten een logische ontwikkeling.

Zowel de rijke vormentaal van bloemen en planten, als ook die van de architectuur zijn voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Al zijn lichtobjecten zijn voorzien van energiezuinige ledverlichting.
Ze geven allemaal licht, maar zijn té bijzonder om ‘lamp’ genoemd te worden.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.