30 jaar rond! februari – Annemarie IJssels

10 februari 2022

Galerie Bax Kunst bestaat 30 jaar.

Speciaal voor ons jubileum hebben wij 12 kunstenaars gevraagd om een schilderij te maken. Rond het thema 30-jarig bestaan, zijn het allemaal ronde kunstwerken met een doorsnee van  (Ø 30) . Het originele schilderij is te koop in meegeschilderde lijst, ook worden er 30 giclees van uitgegeven op canvas. 

Annemarie IJssels met het speciaal voor ons jubileum geschilderde kunstwerk: “De Potten bij t Sneekermeer”.

Annemarie IJssels – De Potten bij t Sneekermeer

Olieverf op paneel, in gebeitste witte lijst Ø 30 cm | € 375,- (klik hier om te bestellen)

GIclée op canvas, ingelijst in blankhouten lijst  Ø 30 cm | € 175,- (klik hier om te bestellen)

Over Annemarie IJssels

De uit Sneek afkomstige Annemarie IJssels (geboren 1956) is zo’n twintig jaar geleden begonnen te schilderen. IJssels werkt met acrylverf op paneel of canvas, met onderschildering in een warm kleurgebruik, waarbij zij het “grote vlak’ niet schuwt. Ook schildert zij soms zonder onderschildering, waarbij de werken dikwijls meer vervagend zijn uitgewerkt. IJssels is al twintig jaar verbonden aan onze galerie.

Annemarie IJssels woont nadat ze in Uitwellingerga en enkele jaren in Amsterdam heeft gewoond, inmiddels alweer jaren in Sneek. Als autodidact is zij verbonden geraakt aan de werkplaats schilderen in het Toanhûs in Joure, onder toeziende leiding van Hans Noordermeer. Hier heeft zij in korte tijd een eigen stijl ontwikkeld waarmee zij op veelzijdige wijze omgaat.

Annemarie schildert in hoofdzaak figuratief, menselijke figuren maar ook landschappen. Zij werkt vanuit een krachtig handschrift van suggestief, abstract, naar meer uitgewerkt. Voor haar is een schilderij spannend wanneer dit voor de beschouwer ook ruimte biedt voor eigen fantasie. Zij werkt met acrylverf op paneel, met onderschildering in een warm kleurgebruik, waarbij zij het “grote vlak’ niet schuwt. Ook schildert zij soms zonder onderschildering, waarbij de werken dikwijls meer vervagend zijn uitgewerkt.

“Toen ik maanden geleden de uitnodiging van de Galerie ontving om deel te nemen aan het project omtrent het 30 jarig bestaan, kon ik deze niet afslaan. Ik ben gaan kijken naar de omgeving die wij het meeste zien in deze tijden… Want het wandelen is mede door de pandemie het afgelopen jaar weer in populariteit toegenomen. Je zult dus een vertrouwd plekje zien die je misschien vaak tegenkomt. Ik schilder op gevoel, mijn inspiratie is een drang van binnenuit. Dan zie je overal mogelijkheden in”.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.