30 jaar Bax Kunst!

10 januari 2022

30 jaar Bax Kunst
Sneker Galerie opent de deuren

In het kader van het 30 jarig bestaan, schrijven we leuke stukjes over de afgelopen 30 jaar. Exposities en evenementen waar wij trots op zijn! Als allereerst blikken we terug op de opening van ons bedrijf.

Op 16 april 1992 opent burgemeester B. van Haersma-Buma de deuren van een nieuwe Sneker Galerie. Naast Kunst bekijken en kopen, kun je er ook kunst lenen (in de eerste Friese zelfstandige kunstuitleen) en is er een lijstenmakerij.

Na ongeveer een jaar uitdenken van het juiste concept, en de nodige voorbereidingen zoals het vastleggen van kunstenaars, het inkopen van voorraad en kunstwerken en het ombouwen/opzetten van de locatie (het voormalige Betten-garagepand), startte Galerie Bax Kunst (eerst Galerie Peter Bax geheten) met toen nog 0 klanten. Gelukkig mochten er later vele volgen.

De eerste exposant was de landelijk bekende kunstenaar Frank Rosen, die exposeerde met schilderijen, grafiek en bronzen beelden. De kunstenaar deed mee aan een ludieke stunt door ‘al schaatsend’ door een openingsdoek verschenen te komen. De relatie was dat een van zijn zeefdrukken “De Elfstedentocht” heette, en dat Rosen deze ooit als zwartrijder heeft uitgereden.

De eerste expositie leverde meteen succes op, met meerdere verkopen.

Wil je meer weten over onze herinneringen? Vraag het ons gerust in de galerie.

Online kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk en vind je het lastig om het juiste werk te vinden? Schakel dan onze hulp in via Whatsapp en stuur een foto van de plek waar je een kunstwerk wilt. Wij geven je advies en plaatsen een kunstwerk in de foto. Zo zie je direct hoe het staat. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

– Redmer Bax, eigenaar Galerie Bax Kunst

Ja, ik wil advies

Redmer Bax

Houd jij ook zo van kunst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste kunstwerken,exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, prachtige kunstwerken en exposities.