Waterloopvrouw Waterloopvrouw

Henrie Vogel - Waterloopvrouw

€ 3200

Kunstwerk van Henrie Vogel. Formaat 100 x 162 cm. Prijs € 3.200,-

Dit werk is er één uit de serie werk dat geïnspireerd is door het waterloop bos in de Noord-Oostpolder. Het is bijzonder boeiend hoe daar mentale- en fysieke formaties een dialoog aangaan met de elementen. Alles is met alles verbonden en dat kun je in dat rare bos goed ervaren.
Ik stel me in mijn werkproces op zoals die ingenieurs van toen. Ik speel met de elementen in het klein. Zo leg ik leg kanalen aan, van verf, ik probeer combinaties van richtingen en vormen uit. Het doek ligt plat op de grond, als een proeftuin. Ik heb een plan en kies.
Dan gebeurt het pas echt: de zwaartekracht werkt en de natte verf vloeit uit. In de verf zit inkt en pigmenten. Water vloeit naar het laagste punt. De ventilator maakt wind. Door het drogingsproces is er ook de factor tijd die meedoet. Ik kijk en stuur een beetje. Ik doe zo min mogelijk. In die dialoog ontstaat er nieuwe natuur, net zoals in het waterloopbos.
Dit doek is ontstaan toen ik tijdens het ”aanleggen van kanalen” de contouren van een vrouw zag groeien, Ik ben toen die organische vormen gaan volgen. Zo ontstond de vrouw in het landschap van de verf.

Dit kunst werk is beschikbaar.

Ik wil dit kunstwerk kopen voor voor € 3200

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil dit kunstwerk lenen voor p/mnd

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een proefplaatsing aanvragen

  • Een proefplaatsing is kosteloos en vrijblijvend. We hangen het kunstwerk bij je op zodat je kunt kijken hoe het staat. Bevalt het niet, dan nemen we het gewoon weer mee.